Lasy Państwowe
Logo Encyklopedii Leśnej

borsuk

(łowiectwo), (łac. Meles meles) należy do rodziny łasicowatych, rzędu drapieżnych, prowadzi skryty tryb życia, kopie nory z licznymi komorami i korytarzami, żywi się owadami oraz ich larwami i poczwarkami, a także kłączami, bulwami, nasionami, jagodami i grzybami. Pustoszy również napotkane gniazda z jajami lub pisklętami.

ŹRÓDŁO (AUTOR)

Jan Błaszczyk

Zgłoś uwagę do hasła

Maksymalny rozmiar: 5MB

Zdjęcia

Rysunki

Tabele

Mapy

Filmy

Pliki

Indeks alfabetyczny:

POPRZEDNI NASTĘPNY

Indeks tematyczny:

POPRZEDNI NASTĘPNY
Kontakt

Szybki kontakt